Forum > Software > WIN10 Microsoft Store - 0x80070426 błąd podczas instalacji aplikacji.

Strona 1 z 1 1
skocz

BelHeI

Wysłane 2021-01-11 17:29

Dzień dobry,

mam problem z instalacją programów przez microsoft store. 
Błąd nastąpił po optymalizacji i czyszczeniu systemu przez różne programy(Glary Utilities 5, PrivaZer_v4.0.17,Dism++10.1.1001.10,debotne,Blackbird_v1.0.80.2_x64 i parę innych).

Jak mogę naprawić mój błąd?

Pozdrawiam serdecznie,
BelHeI

djluke

  • djluke
  • wiadomość Użytkownik
  • Znawca sprzętu komputerowegoMiły gość

  • 36849 wypowiedzi

Wysłane 2021-01-11 19:02

Sprawdź to [LINK]

Koniec pewnej epoki (2005-2021) IYKWIM. Asus TUF Gaming X570 Plus, Ryzen 3700X, BeQuiet Dark Rock 4 Pro, 16GB Patriot Viper 4 3733MHz CL17, Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC 8GB, SSD Gigabyte Aorus 1TB, WD WD80EZAZ, Seasonic Focus Plus Gold 650W, Fractal Design Define R6 USB-C, Razer BlackWidow Ultimate, Logitech MX Master i reszta złomu; Windows 10; Samsung C32HG70; HP Color Laserjet Pro M281fdn.

BelHeI

Wysłane 2021-01-11 19:50

Niestety, nie znalazłem rozwiązania pod linkiem.

Lasica

  • Lasica
  • wiadomość Użytkownik

  • 6205 wypowiedzi

Wysłane 2021-01-12 09:07

Może tak?

1. Naciśnij klawisz Windows, wpisz program PowerShell, kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję Uruchom jako administrator.
2. Następnie skopiuj i wklej poniższy kod:

Get-AppxPackage -allusers | foreach {Add-AppxPackage -register "$($_. InstallLocation)appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode}

3. Następnie naciśnij enter.
4. Uruchom ponownie urządzenie

Commodore 64 + Datasette + Easy Flash 3 + pi1541 + sd2iec+ 2x joystick

BelHeI

Wysłane 2021-01-12 15:32

Niestety, ta komenda do końca nie zadziałała. 
Oto zdjęcie:
[LINK]

emitar

  • emitar
  • wiadomość Użytkownik

  • 4954 wypowiedzi

Wysłane 2021-01-13 14:33

Nie znam się, ale czy próbowałeś wpisać Import-Module Appx?

Y540 (i7-9750HF, 16GB, SK Hynix 512GB, GTX1660Ti)

BelHeI

Wysłane 2021-01-17 17:09

Niestety, wyskoczył mi następujący błąd:
[LINK]

Lasica

  • Lasica
  • wiadomość Użytkownik

  • 6205 wypowiedzi

Wysłane 2021-01-17 17:35

Import-Module -Name Appx -UseWIndowsPowershell

Commodore 64 + Datasette + Easy Flash 3 + pi1541 + sd2iec+ 2x joystick

BelHeI

Wysłane 2021-01-17 22:47

Niestety, dalej nie działa:
[LINK]

nickey

  • nickey
  • wiadomość Użytkownik

  • 8249 wypowiedzi

Wysłane 2021-01-18 06:11

Użyj Import-Module -Name Appx -UseWIndowsPowershell -SkipEditionCheck 

AMD Ryzen 5800X |MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | Samsung 970 Evo M.2 500GB + Crucial P1 1 TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe| be quiet! Pure Loop 360mm (BW008) | Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8GB GDDR6| HyperX 16GB (2x8GB) 3600MHz CL17 Fury RGB|be quiet! Power Zone 750W (BN211)| SilentiumPC Signum SG7V Evo TG ARGB

BelHeI

Wysłane 2021-01-19 17:03

Wciąż nie działa:
[LINK]

zanafar

Wysłane 2021-01-23 17:38

W takim razie odinstalowanie i ponowna instalacja MS Store powinna pomóc. Nie zapomnij uruchomić kompa ponownie po instalacji przed użyciem. 

DELL 15R ALU, i3 370M, ATI MR HD 5650, 8 GB RAM, l.seba17@gmail.com
Strona 1 z 1 1
skocz

Kto jest online: 2 użytkowników, 110 gości

magx2k , Nirvash82 ,