Forum > Mobilne > IOS i rozłączające się LTE

Strona 1 z 1 1
skocz

komanek

Wysłane 2023-01-13 10:40

Witam kolegów.
Pisze bo może ktoś z posiadaczy iPhone już się z czymś takim spotkał. Otóż po odłączeniu od połączenia internetowego urządzenia "trzeciego" zatrzymuje mi się transmisja danych. Np. wysiadam z auta gdzie miałem podłączony CarPlay i na telefonie wyskakuje brak połączenia mimo, że transmisja danych włączona. Przed aktualizacją, która wprowadziła obsługę 5G wystarczyło, że przełączyłem ręcznie LTE na 3G i internet wracał. Teraz już nie ma opcji przełączenia na 3G i po jakimś czasie net wraca (nie wiem w sumie nawet od czego to zależy).
Taka sama sytuacja jest przy Hotspocie - np. wczoraj miałem udostępnione połączenie na lapa, w którym skończyła się bateria i lipa.
Telefon iPhone 13 PRO (wcześniej był 12 Mini i było tak samo).
Jako klient urządzeń było mnóstwo więc to wykluczam.
Pomoże ktoś?

Core i9-9900KF Gelid Phantom Aorus Z370 Gaming K3 32GB 3200 HyperX RGB MSI RTX2070 Super GamingX SB X-Fi Titanium A-DATA SX8200PRO 1TB + Crucial MX500 2TB + Seagate ST2000DL003 LG BH10LS30 Modecom Oberon TG + Seasonic Focus GX650 MSI Optix MAG274QRF-QD Corsair Dark Core RGB Sharkoon Skiller SGK4 Mobile: Omen 15 (2020) + iPhone 13 PRO + iPad PRO 11 G3

maq2

  • maq2
  • wiadomość Użytkownik

  • 2071 wypowiedzi

Wysłane 2023-01-13 11:18 , Edytowane 2023-01-13 11:45

Nie korzystasz z jakiegoś vpnu, adblocka czy czegoś podobnego? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
edit: No i jeszcze kwestia operatora wchodzi w grę. U mnie orange i nic takiego nie miałem.

Panzer

  • Panzer
  • wiadomość Użytkownik

  • 5136 wypowiedzi

Wysłane 2023-01-13 11:26

Co prawda użyłem hotspota może w sumie z 10 razy, ale nic takiego mi się nigdy nie zdarzyło.

MacBook Air M1 16GB/1TB | iPhone 13 Pro Max 512GB | iPad Air 4 256GB |  Watch SE |  TV 4K 128GB | Xbox Series X | Kindle Oasis 32GB | HomePod Mini x8

komanek

Wysłane 2023-01-13 11:47 , Edytowane 2023-01-13 12:10

@maq
Zapomniałem - operator : Plus.
Nie korzystam z niczego, co mogłoby mieć wpływ na połączenie                                                                                                                       

Core i9-9900KF Gelid Phantom Aorus Z370 Gaming K3 32GB 3200 HyperX RGB MSI RTX2070 Super GamingX SB X-Fi Titanium A-DATA SX8200PRO 1TB + Crucial MX500 2TB + Seagate ST2000DL003 LG BH10LS30 Modecom Oberon TG + Seasonic Focus GX650 MSI Optix MAG274QRF-QD Corsair Dark Core RGB Sharkoon Skiller SGK4 Mobile: Omen 15 (2020) + iPhone 13 PRO + iPad PRO 11 G3

emitar

  • emitar
  • wiadomość Użytkownik

  • 5127 wypowiedzi

Wysłane 2023-01-13 15:37

Strzelam na oślep. Masz możliwość sprawdzenia czy z inną kartą sim jest to samo?

Y540 (i7-9750HF, 16GB, SK Hynix 512GB, GTX1660Ti)

maq2

  • maq2
  • wiadomość Użytkownik

  • 2071 wypowiedzi

Wysłane 2023-01-13 16:51

Jeżeli problem nie zależy od telefonu, skoro na 2 różnych było to samo, to znaczy, że w grę wchodzi coś innego. Albo karta, albo ustawienia operatora, albo samochodu i CarPlay.

komanek

Wysłane 2023-01-14 19:00

Oczywiście w Plusie mówią, że to na pewno nie ich wina bo nigdy nie spotkali się z takim problemem.
Samochody były różne: Opel, Ford, Toyota, Renault... zresztą z lapem z windą 10 jest to samo.
Mam chyba kartę z Playa gdzieś, jutro z nią spróbuje.

Core i9-9900KF Gelid Phantom Aorus Z370 Gaming K3 32GB 3200 HyperX RGB MSI RTX2070 Super GamingX SB X-Fi Titanium A-DATA SX8200PRO 1TB + Crucial MX500 2TB + Seagate ST2000DL003 LG BH10LS30 Modecom Oberon TG + Seasonic Focus GX650 MSI Optix MAG274QRF-QD Corsair Dark Core RGB Sharkoon Skiller SGK4 Mobile: Omen 15 (2020) + iPhone 13 PRO + iPad PRO 11 G3
Strona 1 z 1 1
skocz

Kto jest online: 3 użytkowników, 118 gości

Han , krzyss , Panzer ,