Forum > Hardware > Karta Killer 1 Gbit daje 100 Mbit...

Strona 2 z 2 <<<12
skocz

SlawoyAMD

Wysłane 2021-06-16 14:06

Apkę mam zainstalowaną po próbach z jej ustawieniami i póki co, nie robi mi problemów, ale też kompletnie jej nie używam (w sensie jakiś konkretnych zmian ustawień priorytetów itp). Sterownik standardowy, chyba najnowszy ze strony producenta płyty (MSI). Na razie po "cudownym" samo uzdrowieniu, wszystko nadal pracuje OK...

Pomagający pchać ten wózek ... Mój sprzęcik: AMD RYZEN 7 5800X, Cooler TT Floe Riing 360, MSI MAG B550 Torpedo, 16GB pamięci DDR4 4000 MHz, Radeon VII, dysk systemowy - SSD Corsair MP500, Magazyny: WD Blue 1TB, zasilacz Corsair HX850. LCD 32" AOC Agon, Creative SBX AE5, nagrywarka DVD, Win 10 64-bit

skubi

  • skubi
  • wiadomość Użytkownik

  • 1 wypowiedzi

Wysłane 2022-04-10 11:58

Napiszę rozwiązanie bo sam szukałem tego samego problemu prawie 2 dni u mnie w komputerze po zmianie routera. Co bym nie robił (kable, sterowniki reinstall widy itp. ) cały czas miałem komunikację tylko 100 Mb/s nie chciało się przestawić na 1Gb/s. Rozwiązaniem okazało się wyłączenie komputera od prądu UWAGA KABLEM a nie przyciskiem. Widocznie nawet przy wyłączonym komputerze napięcie na kartę sieciową jest podawane. Dopiero fizyczne wypięcie kabla zasilającego powoduje reset karty sieciowej w kompie. Po ponownym uruchomieniu jest magiczne 1Gb/s. Musiałem napisać aby już nikt nie musiał się męczyć tak jak ja.

Strona 2 z 2 <<<12
skocz

Kto jest online: 0 użytkowników, 123 gości