Mastercook - kupiłem, podłączona przez fachowców, działa, ale... piekarnik podczas pierwszego uruchomienia generował smród palącej się izolacji lub plastiku - miał ktoś tak jeszcze? bo wali tak niemiłosiernie, że nie wiem co z tym robić? jutro pewno zadzwonię na infolinię, ale może te typy tak mają i musi się wypalić i stopić wszystko co ma się stopić?
Forum > Tematy dowolne > kuchenka gazowa, nowa - pomocy! :D
Wysłane 2013-05-27 22:12
Wysłane 2013-05-27 22:29
Też mam piekarnik Mastercook'a. U mnie była identyczna sytuacja, smród że hej przy pierwszych kilku uruchomieniach.
Jak będziesz piekł dziesiątego indyka z kolei to już nie powinno walić
Wysłane 2013-05-28 00:17
@pi_nio U nas też niedawno wymienialiśmy kuchenkę i chyba nawet na Mastercook, choć głowy nie daję. Z piekarnika śmierdziało ale na początku chodził 2x po 20 minut na "sucho" z wentylatorem włączonym. Później jeszcze przy dwóch pieczeniach coś zalatywało i przestało. Dodam, że wszyscy zdrowi, nikt nie umarł . Co cię nie zabije to cię wzmocni.
Wysłane 2013-05-28 10:15
Po wypalaniu możesz na jakieś naczynko wylać kilka kropelek aromatu waniliowego i piec kilka minut.
Jest to też dobra metoda na śmierdzące stare piekarniki. Aromat wanilii całkiem skutecznie neutralizuje nieprzyjemne zapachy.
Kto jest online: 0 użytkowników, 225 gości